Den ultimata offerten för badrumsrenovering

Min kompis Johan och jag gör mycket tillsammans, vi gick bland annat på samma visningar när vi skulle köpa bostad och nu bor vi grannar. Något vi inte har gjort tillsammans är de renoveringar och ombyggnader vi gjort efteråt. Vi har faktiskt pratat mycket lite om dem förrän vi kunnat se resultaten. Därför är det inte konstigt att jag inte nämnde för honom att vi var på väg att sätta igång med badrummet och därför tog in offerter för badrumsrenovering. Jag valde ut en firma att gå vidare med och började diskutera detaljerna i badrumsrenoveringsofferten med dem. 

Av en slump (min skvallriga sambo med andra ord) fick Johan reda på detta. Han ringde upp mig och förklarade glatt att de också skulle fixa sitt badrum nu, och kan du tänka dig att vi hade valt samma företag efter att ha fått in de första offerterna för badrumsrenoveringar? Jag muttrade lite inombords, för jag visste vad detta skulle betyda. The game is on! Vi jämförde våra planer och gratulerade varandra till de utmärkta valen vi gjort. Så fort jag lagt på luren ringde jag hantverkaren, dags att uppgradera offerten för badrumsrenoveringen. Lade till lite extra lull lull och valde dyrare klinkers. Nu ska väl Johan få så han tiger, inte kan hans offert för badrumsrenovering vara mer lovande än såhär.

Någon dag senare talades Johan och jag vid igen, och han skröt om sina planer. Han hade minsann uppdaterat offerten för badrumsrenoveringen med andra kranar och annat kakel. Det skulle bli så snyggt sa han (underförstått dyrt alltså). Jag hummade med och påpekade att jag också gjort ändringar. Tyvärr inte något som överträffade Johans storslagna badrumsrenoveringsoffert, trots mina förhoppningar. Jag fick göra ytterligare justeringar av min offert för badrumsrenoveringen. Hantverkaren, som hade fått nys om hela bakgrunden, fick sig ett gott skratt och möjligheten att sälja på mig andra material och möbler. De här offerterna för badrumsrenoveringar måste varit den bästa affären någonsin för det företaget tänkte jag för mig själv.

Det dröjde innan jag hörde av Johan igen, faktiskt så länge att renoveringen hade kommit en bra bit på väg. Trots den gedigna offerten för badrumsrenoveringen som slutligen kommit till var jag nöjd så här långt. Men när jag pratade med Johan insåg jag att han verkligen gått all in på sin offert för badrumsrenoveringen. Det var nu lite sent att göra några större förändringar, så jag fick helt enkelt erkänna mig besegrad. Lite snopet kändes det allt. Men när badrumsrenoveringen enligt offerten jag till slut godkänt var klar, får jag säga att jag både var nöjd med resultatet och glad åt att fakturan inte blev större. Johan var kanske inte riktigt lika smart även om han aldrig skulle medge det, så en liten seger ändå.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit