Gör ditt poolområde säkrare

Stängsel av poolen

Ett annat sätt att lägga till barnsäkerhetslås i din pool är att installera ett säkerhetsstaket runt poolen. Ett säkerhetsstaket kan vara tillverkat av trä, metall eller robust plast. Ett permanent installerat staket erbjuder största säkerhet och stabilitet.
Det finns dock också mobila säkerhetsstängsel som är inställda med ett plug-in-system. Säkerhetsstaket bör definitivt ha en minsta höjd på 1,2 m. För att barn inte ska kunna klättra över staketet får det inte ha några utskjutande tvärstänger eller andra ”klättringshjälpmedel” som maskor som är för stora.
Permanent installerade och det rörliga staketet måste definitivt va utrustad med en låsbar grind. Förutom att skydda dina barn kan ett säkerhetsstaket också skydda husdjur från ofrivillig simning i poolen.

Poollarm registrerar vattenrörelser

Ett poollarm kan till exempel inte förhindra att det faller i poolen. Poollarmet varnar dig dock med en hög signal om ditt barn faller i poolen eller använder det för en privat simlektion utan tillsyn. Ett poollarm registrerar vattenrörelser som små vågor som uppstår när du använder poolen eller faller i vattnet. Du kan enkelt installera poollarmet vid kanten av poolen. De flesta poollarm fungerar på batterier, så enheterna behöver ingen strömanslutning.

Säkra även barnpooler och uppblåsbara pooler

Förutom permanent installerade pooler, bör du också säkra paddelbassänger och uppblåsbara pooler om möjligt. Att ta bort den yttre stegen när små barn inte ska använda poolen leder till lite mer säkerhet i stora uppblåsbara pooler.

Maximal säkerhet genom en kombination av säkerhetsåtgärder

Du kan uppnå maximal barnsäkerhet för din pool om du kombinerar flera säkerhetsåtgärder. Till exempel låter en poolvarnare larm om barn klättrar över ett säkerhetsstaket och går in i poolen. Ett extra poolskydd, som är barnsäkert, signalerar för barnen att poolen inte är tillgänglig för tillfället. Detta kan minska överklagandet av att klättra över ett staket. Det finns även poolskydd rund pool och skyddsöverdrag spabad som man borde installera för högsta säkerhet.

Fastighetsägare eller hyresgäster måste säkra poolen

I princip är fastighetsägare föremål för en trafiksäkerhetsskyldighet för fastigheten. Detta inkluderar också säkra pooler och trädgårdsdammar. Om du ställer in en pool som hyresgäst eller hyresgäst kan skyldigheten att upprätthålla säkerheten övergå till dig. I händelse av en olycka vid poolen hålls den ansvariga för trafiksäkerheten ofta ansvarig om poolen inte är säker. Förutom allvarlig psykisk stress kan detta ofta leda till betydande ekonomiska risker.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit