Upp till vilka temperaturer kan du måla?

Du kan måla utanför upp till 29 grader Celsius. Över 29 grader rekommenderar vi att inte måla längre. Färgen torkar sedan för snabbt och orsakar bubblor. Måla inte i strålande solsken över 24 grader, utan måla efter solen.

Vilken temperatur är perfekt för utomhusmålning?
Den bästa temperaturen för utomhusmålning är mellan 6 och 24 grader Celsius. Det är bäst att bearbeta färgen vid dessa temperaturer. Det är då enkelt att applicera och torka färgen. Du föredrar att måla ute mellan mars och november. Om du känner att de här med målning innehåller för många aspekter och att du varken har kunskap eller ork att utföra det så kan en målare i Stockholm kanske vara något för dig.
Ovanstående siffrior är bara ett genomsnitt och gäller endast för de flesta grunder och toppbeläggningar. Naturligtvis finns det speciella lacker som du kan använda utanför dessa temperaturer, till exempel högglans yttre lack. Dessa yttre färger kan bearbetas upp till 40 grader. Perfekt på sommaren! Det är dock att föredra att måla när det är under 29 grader.
Tips: ” Måla alltid efter solen.” Innan du målar, se till att träverket är torrt. Detta är vanligtvis inte fallet när det fortfarande finns dagg på det på morgonen. När det lovas en lagom varm dag (cirka 16 – 24 grader) kan du börja måla klockan 11:15 på morgonen.

Fuktighet före målning
I allmänhet kan du måla när fuktigheten är under 80%. Om det skulle vara mer än de så är ytan för fuktig och inte längre lämplig för målning. Du måste verkligen vänta ett tag för att börja måla. Du kan kontrollera dagens fuktighet på olika väder sidor på nätet.

Hur kan jag måla i varmt väder?
Målning vid en temperatur över 24 grader rekommenderas inte. Detta kan orsaka bubblor i målarfärgen. Om luft inte kan slippa ut från underlaget och fastnar under det färsk applicerade färgbeläggningen och luften värms upp, expanderar den och skapar luftbubblor. Om du anställer målare från Malmö så kan dem garantera att göra ett ordentligt jobb där luftbubblor inte kommer att vara något som du behöver oroa dig över.
Färgen är inte orsaken till detta problem utan det är snarare förekomsten av luft i träet. Om detta händer kan det fortfarande repareras. Du låter allt torka väl och du kan lätt slipa den målade ramen med en svamp och sedan måla den igen. Se till att ramen inte utsätts för direkt solljus och om möjligt sätta på persienner i soligt väder. Eller ännu bättre; måla efter att solen gått ner!

Hur kan jag måla i kallt väder?
Du kan också måla när temperaturen är under 9 grader Celsius. Använd lackfärger som är snabbtorkade. Du bör dock inte använda den här typen av färg om det är kallare än 1 grader Celsius

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit