FAQ om konsultmäklare

Under den senaste tiden har mina inlägg mer och mer kommit att handla om mitt arbete. Trots att jag från början kände att jag ville skilja bloggen från mitt vardagliga arbete har jag nu svängt. Kanske är det inte mer än rätt eftersom jag nu alltmer, de facto, har börjat arbeta med bloggen. Vad som är arbete och vad som är nöje är fråga om semantik och sånt sysslar inte jag med. Jag är konsultmäklare, och eftersom mina inlägg på detta område har blivit uppskattade planerar jag att fortsätta i samma takt.

Så, vi har hittills hunnit gå igenom några olika aspekter av arbetet som konsultmäklare. Jag har, vid tre tillfällen, dokumenterat intervjuer med andra inom samma bransch. Dels med kollegor till mig, men också med konsultmäklare som är verksamma på andra firmor. Förra veckan körde jag en FAQ-inlägg där jag samlade de vanligaste frågorna som ni läsare har kommit med. Detta uppskattades mer än något annat inlägg hittills. Faktum är att inlägget om era frågor har genererat ungefär dubbelt så många frågor. Ett vinnande koncept när man skriver om konsultmäklare helt enkelt.

Jag tänker att vi, även denna vecka, ska titta närmare på några av de frågor som kommit in. Here we go:

”Vad tjänar man som konsultmäklare?”

Det är inte en särskilt svensk fråga, men å andra sidan är sådana frågor att vänta sig när man får vara anonym. Jag har däremot inte något emot lönerelaterade frågor. Som konsultmäklare kan man tjäna väldigt bra med pengar om man hamnar på rätt firma. Jag har haft turen att hamna på ett konsultföretag där man både utmanas av arbetsgivaren och belönas med en god lön. Exakt vilka pengar jag tjänar vill jag inte gå närmare in på!

”Vilka arbetstider har man som konsultmäklare?”

Frågan går inte att svara generellt på. Det skiljer sig väldigt mycket från firma till firma och från person till person. Personligen tycker jag mycket om personligt ansvar, och därför passar flexibilitet i min roll. Jag arbetar hemifrån ibland. Jag börjar mellan 7 och 10 och går hem när jag känner att jag är färdig med mina uppgifter. Andra konsultmäklare arbetar mer efter bestämda scheman. Smaken är som baken!

”Vad är det bästa med att arbeta som konsultmäklare enligt dig?”

Det absolut bästa med mitt arbete är att både utvecklas själv och se andra människor utvecklas. Jag har sett unga människor som gått från blyga och omotiverade till professionella yrkesproffs på bara några månader. När jag var yngre ville jag alltid bli lärare, och anledningen var just denna. Jag ville se hur mitt arbete kunde göra att människor utvecklades och blev bättre. Jag blev aldrig lärare, men som konsultmäklare känner jag att jag arbetar med någonting som helt klart ger mig liknande värde.

Har ni några fler frågor om mitt arbete som konsultmäklare? Eller har ni kanske frågor om någon annan aspekt av mitt liv och/eller mitt jobb? Hör av er!

Hörs snart igen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit