Frågor gällande badrumsrenoveringen

Ett urval av frågor gällande badrumsrenoveringen. Från smutts till handikappanpassade badrum

Kan jag använda toaletten under badrumsrenoveringen?
Användningen av toaletten är begränsad endast för den period av arbete på toaletten systemet. Här beror därför användningen på exakt vad som händer under badrumsrenoveringen. Till exempel, om alla rör i badrummet förnyas, avbryts vattenförsörjningen. Beroende på byggarbetet kan detta ta en till två dagar. Ett alternativt badrum bör finnas tillgängligt, om möjligt, för ett sådant projekt.

Byggnadsarbetet är dock optimerat för att ge dig så få omständigheter som behövs. Helst finns en andra toalett i huset, som kan användas under arbetet. Om så inte är fallet, arbetstagarna noga med att rensa toaletten för användning, om detta är möjligt.

Har du inget vatten under hela byggfasen?
Vattentillförseln kan justeras separat för badrummet. Så om vattentillförseln för badkaret eller diskbänken stängs, kan du vanligtvis fortsätta att använda vattenledningar i köket eller ett annat badrum. Detta är inte alltid fallet med gamla byggnader. Vid en första inspektion av badrummet, dock kommer vår expert att kunna utbilda dig om vad som väntar.

Uppstår mycket smuts under renoveringen?
I badrummet i sig är det knappast älskvärt att producera en stor mängd smuts under byggfasen. Våra hantverkare är dock utbildade för att hålla arbetsplatsen så ren som möjligt inom alla områden. I passager som hallen eller entrén kan det finnas mindre dammföroreningar, men utanför badrummet är detta begränsat.

Vilka funktionsnedsättningar har jag att förvänta mig under renoveringen?
Oavsett om det är ett omfattande byggprojekt eller bara en mindre badrumsrenovering finns det finns några saker som kommer att hända under renoveringsarbetet:

Ibland inget vatten
Ibland ingen el
Toalettanvändning tillfälligt inte möjligt
Duschar och bad tillfälligt inte möjligt

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?
Av erfarenhet kan vi säga att en omfattande badrumsrenovering tar mellan sju och tio dagar. Detta gäller ett badrum i medelstorlek med en golvyta på cirka sju kvadratmeter. Byggtiden optimeras genom intelligent tidsstyrning och ett nära samarbete mellan alla inblandade parter. Eftersom vi arbetar med våra egna specialister kan vi täcka flera uppgifter samtidigt utan att ha ogynnsamma överlappningar.

Erbjuder Ekenäs handinkappanpassade badrum?
Tillgängliga badrum är ett område som blir mer och mer relevant. Våra experter och experter är bekanta med de särskilda kraven i de barriärfria badrummen. Huruvida endast en optimerad tillgänglighet bör skapas här, eller om badrummet också bör vara lämplig för användning med rullstol, spelar ingen roll. Förutom den grundläggande planeringen för badrummet, kan vi också hjälpa dig att hitta lämpliga badrumsmöbler och utrustning inför badrumsrenoveringen.

Vilka är kraven för ett handikappanpassat badrum?
Det finns ett antal områden där ett badrum kan göras hinder fritt. För rullstolsanvändning krävs ett smart arrangemang av handfat, toalett och badkar. Golvliknande duschar kan göras utan större ansträngning. Dessutom finns det detaljer som höj- och sänkbara tvättställ eller ledstänger.

Även små badrum kan optimeras för tillgänglighet när det gäller sanitetsartiklar. Ett badkar med ingångsdörr eller tvättinslag med långa manöverspakar är bra exempel på detta. Om det är nödvändigt att förlänga dörrar för omvandlingen, arbetar vi också med förstklassiga hantverkare.

Hur får jag ett bidrag för åldersanpassad badrumsrenovering?

Renoveringen av badrummet kan stödjas ekonomiskt på tre sätt:

Sjukförsäkring
Statligt bidrag
Billiga kredit

Om omställningen blir relevant inom ramen för en vårdnivå eller ett medicinskt tillstånd kan en del av kostnaderna dras av via sjukförsäkringskassan. Kostnadstäckningens art bestäms av typen av konvertering och typ av sjukförsäkring.

Frågor om produkter
När den grövre delen av byggfasen är klar handlar det om att använda badkaret och handfatet och placera möblerna. Konsumenterna har ofta många frågor om sanitetsartiklar. Vilket badkar är det bästa valet? Och var får du de bästa brickorna från?

Badkar av akryl eller stål emalj?
De klassiska materialen för badkar och duschbrickor är stålemalj och akryl. För moderna badrum används den robusta akryln allt mer. Det lika lätta materialet är mycket lätt att ta hand om och nästan okänsligt för repor och bucklor. Det kan enkelt sättas i någon form, vilket lämnar gott om utrymme för färska designidéer. Dessutom finns akrylbaljorna i många färger – som matchar din individuella design.
Stålsättaemaljen badar övertygar framför allt med ett långt tjänsteliv. Med rätt omsorg, behöver du aldrig köpa en balja igen. Detta återspeglas dock också i priset. Stålemaljvarianterna är lite dyrare än akrylmodellerna. I genomsnitt varar dessa också drygt 30 år.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit