Jakten efter nytt kassasystem

Onsdag betyder improviserad saga för mina barn. Den här gången kom det att handla om ett ofattbart otippat tema. Temat var kassasystem. Har ni hårt något så dumt? Vem fan berättar en saga om ett kassasystem? Svaret är tydligen, numera: Jag. Nu ska jag återge hur jag berättade historien.

Det var en gång en man som arbetade på restaurang. Han var lite halvt trött på sitt arbete. Eller, han var faktiskt väldigt trött. Inte bara fysiskt utan också psykiskt. Det fanns många saker som inte klaffade i arbetet. En av dem var att han inte kände sig som en del av gänget han arbetade med. En annan var det kassasystem som de hade på restaurangen. Han brukade skämta om det och säga ”det kassa kassasystemet” men han sade det mest till sig själv. Kollegorna kom han ju inte överens med riktigt.

Det var synd. När han hade tackat ja till jobbet – långt innan han tvingats bekanta sig med kassasystemet – verkade det väldigt trevligt. Han hade jobbat inom restaurang länge och han visste vad som krävdes för att alla skulle bli nöjda. Sedan ändrades allt när han väl började sin första dag. Det fanns en irritation över hela stället, över alla som jobbade där. Efter ett par veckor på jobbet tyckte han sig kunna lokalisera en bidragande faktor. Denna faktor var kassasystemet. Det låter kanske dramatiskt men herregud vilken prägel det satte på hela stämningen. Det var krångligt, rent av svårbegripligt, och det ”fuckade ur” som vissa kollegor envisades med att säga. Nej, han blev mer och mer övertygad om att det kassa kassasystem de hade var bidragande.

Han valde att tala med chefen. Han berättade om upplevelsen av arbetsplatsen och kassasystemet och om sina mer positiva upplevelser tidigare. Det var tvunget att ske något. Han trodde att en uppdatering kunde lösa en hel massa problem. Chefen ställde sig lite motvillig från början. Hon verkade mena att kassasystemet var väl nog för den verksamhet som de bedrev. Att de sparade pengar på att inte ha någon flashig lösning.

Det kändes lönlöst. Det tycktes inte komma något gott utav att fortsätta argumentera. Han gav upp och gick tillbaka till att vantrivas på jobbet. Sedan gick en månad av samma rutiner, samma kassasystem, och plötsligt bad chefen honom att komma in till kontoret. Hon hade tänkt om.

  • ”Tänkt om angående vad?” frågade han
  • ”Om ett nytt kassasystem. Det kanske är på tiden. Vad tror du?” svarade hon.

Det trodde han verkligen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit