Vår facility management

Nu har jag spenderat 10 år med att arbeta med facility management. Det har blivit en hel del olika projekt. En hel del olika kunder med varierande behov, för att uttrycka det milt. Kort och gott: Ett decennium med facility management lär en mycket och idag ska jag berätta om några av dessa saker.

Jag har varit ansvarig på företaget under de senaste 6 åren. Detta innebär att det inte längre är jag som utför arbetena inom facility management. Eller ja, i alla fall inte på daglig basis. Jag kan ibland rycka in om vi har personalbrist men detta är väldigt sällan. Så, facility management kan alltså se ut på lite olika sätt. Här kommer några av de kunder jag jobbat med:

IT-bolaget

Under många år har en av våra största kunder varit ett IT-bolag beläget i stan. De har 4 våningar och en väldig massa personal. Denna tjänst kräver en hel del av våra tjänster för facility management. Vi har alltid sett till att leverera, vecka efter vecka, sedan 8 år tillbaka. Vi städar, vi tvättar emellanåt textilier, vi levererar varor så som frukt, kaffe, måndagsfika. Ja, och så mycket, mycket mer. Detta är en av våra bästa kunder. Inte bara för att de står för en viktig del av våra inkomster inom facility management – utan också för att de är så tacksamma för det arbete vi utför. Det känns alltid väldigt roligt.

Livsmedelsföretaget

Här krävs extra renhet. Facility management för just livsmedelsindustri kräver det där lilla extra. När detta företag anlitade oss var det en ganska lång process, vilket var förståeligt. De ville verkligen säkerställa att det bolag som de skulle anlita kunde nå upp till de hårda kraven på renhet. Efter att ha talat med några olika bolag som erbjöd facility management valde de sedan oss, vilket vi är glada för varje dag.

Vårdinrättningen

Bland våra kunder finns ett antal olika vårdinrättningar, och den som nämns här är den största. 3 gånger i veckan – måndag, onsdag och fredag – levererar vårt team särskilt anpassad facility management här. Den syftar till att ge en ren och säker sjukvårdsmiljö. Inom städning överlag så är denna typ av miljöer förstås en av de där de är allra viktigast att hålla rent. För att säkerställa att arbetet sker på bästa möjliga sätt så är det alltid samma team som kommer på besök. Detta uppskattas både av kunden och av vår personal.

Har ni frågor om facility management? Ställ dem i kommentarerna så svarar jag till nästa vecka!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit