Besökssystem hemma

Det var många som varnade mig. Min egen far, inte minst. ”Skaffa inte barn om du inte absolut måste” sa han upprepat till mig innan han gick och dog. Vad skulle det betyda? Vad innebär det att man ”behöver” skaffa barn? Det fick jag aldrig rätsida på. Nu när jag själv har tre förstår jag dock vad han, och alla andra, sa till mig på den tiden.

Missförstå mig inte. Det har sina väldigt fina och roliga stunder också. Jag är bara väldigt oförberedd. Särskilt oförberedd är jag på lekarna. Jag trodde att det bara var de där vanliga som man lekte när jag var liten som gällde. Inget kunde vara så fel. Barn idag, i alla fall mina, har en osannolik fantasi. Ta bara senaste veckan som exempel. De har infört ett besökssystem till vardagsrummet. Har ni hört något så dumt? Jag upptäckte besökssystemet igår när jag skulle gå in och se på fotboll i TV-soffan. Såhär gick det till:

  • ”Jaha, besökssystem var det här. Har du koden eller?”

Det var min yngste son som skrämt livet ur mig när han kikade fram bakom fåtöljen. ”Ett.. Besökssystem? För vadå?” frågade jag och jag fick en suck tillbaka som att jag var helt dum i huvudet.

  • ”Ja, vad brukar ett besökssystem vara till för? Att kunna få komma på besök kanske?” sa han och det var nog första gången jag hört honom vara sarkastisk. Jag bävade för hur det skulle bli i framtiden.
  • ”Men jag behöver väl inte komma förbi något besökssystem? Jag bor ju här. Jag är ingen besökare. Eller hur?” sa jag och rufsade honom i håret.

Allvaret gick att ta på. Han menade verkligen allvar med besökssystemet. Jag fick en menande blick. Jag tittade mig omkring och viskade till honom: ”Men vad är lösenordet till besökssystemet då? Jag måste ju se på matchen”. Han viskade lösenkoden och jag nickade och gjorde tumme upp. Sedan satte jag mig till ro och ägnade inte en enda tanke till åt detta besökssystem. Ja, inte förrän ca 1,5 timme senare då nästa hinder uppstod. Det var då min sambo som skulle ta sig in i vardagsrummet och sätta sig för att se det sista av matchen med mig. 

Eftersom nästkommande del kräver mer ord än jag har tid för idag så kommer jag att spara på detta till nästa vecka. Så om ni vill läsa fortsättningen på besökssystemet och allt däromkring – kika in på tisdag igen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit