Om hemstädning och annat

Jag fick frågor om hur det är att ha professionell hemstädning regelbundet i hemmet. Det sanslöst korta svaret lyder: Jättebra. Det något längre svaret om hemstädning lyder såhär: 

Vi är väldigt nöjda. Vi insåg nog inte riktigt innan vi tog steget hur mycket tid hemstädning faktiskt skulle frigöra för oss. Det var inte något vi kunde föreställa oss men så blev det verkligen. Ni vet hur det är: Livet pågår och man kommer in i vanor. Sådana vanor som att man aldrig har tid att göra något kul om man har 4 barn att ta hand om. Man måste ändå bara ägna tid åt att laga mat och städa. Sedan är dagen slut. Detta förändrades radikalt när vi skaffade hemstädning.

OK, där fick ni den något längre utläggningen om min åsikt om hemstädning. Nu kommer en rapport om vad som faktiskt ingår i tjänsten. Det var nämligen många av er som funderade på att skaffa hjälp med hemstädning och då kan det väl vara på sin plats:

När man anlitar professionell hemstädning får man städat precis hela huset. Eller ja, det har i alla fall vi kommit överens med firman om. Det känns väldigt bra att veta att vi, en gång i veckan, får en total makeover när det kommer till renlighet. Det som städas i vårt hem är alltså:

Köket

Kanske den mest stökiga delen av vårt hushåll. Det känns inte som att vi gör något annat än att laga mat. Annat var det på tiden då man var singel och barnlös. Då kunde man laga en gång i veckan och sedan räckte det under lång tid. Så är inte fallet nu. Verkligen inte. Därav är hemstädning en bra idé.

Badrum

För att inte tala om hur skönt det är att få hjälp med badrummet när man har hemstädning. För det första är jag dålig på att städa badrum. Jag lyckas alltid missa en massa viktiga komponenter. Det känns nästan som att det är värre när jag är klar än när jag började. Det är förstås ingen bra sak. Detta löste hemstädningen också, och vi har aldrig sett oss om igen

Övriga rum

Barnens rum, vårt sovrum, Tv-rummet, vardagsrummet – ja, alla rum städas när vi får hjälp med hemstädning. Eftersom vi är en stor familj behöver vi ett stort hus. Eftersom vi har ett stort hus behöver vi omfattande hemstädning. Därför skaffade vi det.

Slutfinish

Även om huset blir rent och snyggt i det stora hela så har jag lagt märke till att det är dom små detaljerna som verkligen lyfter ett hem. Bara en så enkel sak att vår mässingsskylt som sitter på vår ytterdörr hade torkats gjorde att upplevelsen av ett rent hem började redan innan man kommit in i genom entrén. 

Vill ni veta mer om hemstädning? Eller om något annat för den delen. Hör av er!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit